Geplaatst door: 
Biografie

Aart Keizer

Aart Keizer (Steenwijk, 24-11-1948) was actief in toneel in Meppel en Steenwijk en in muziek en cabaret, onder meer bij de groep Graf. Keizer. Hij werkte veel samen met Gerard Buisman en verzorgde enige tijd een ‘kollum’ in diens streektaalprogramma.

Keizer zat samen met Gerard Rutger Buisman en Hans Bogers en anderen in een cabaret-muziekgroep. De groep nam in 1986 een LP op met aan de ene kant liedjes in de Steenwijker streektaal en aan de andere kant Nederlandstalige luisterliedjes. De groep is in 1996 opgeheven. Onder de naam Eppe de Snoeverd maakte hij, samen met anderen, de cd Mooi en lillijk (2000) en was hij lid van de cabaretgroep Fragment. Keizer schreef de tekst van het ‘volkslied’ 'Steenwieker Toorn', op de melodie van Paul McCartney, dat werd gezongen door Gerard Buisman. Het lied werd opgenomen op de cd Mooi en Lillijk.

Samen met Mieke Kok en Erik Werkema vormt Aart Keizer de groep Twee Mannen En Één Vrouw, die covers en liedjes van verlangen zingt, in het Nederlands en in streektaal.

Bron: Olde Veste.

Bron afbeelding: Eigen foto Aart Keizer, gevonden via de sociale media site Twitter.